Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2012 15:33 - Pussy Riot разбуни духовете...
Автор: allin Категория: Други   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2012 16:12


Кои са те? Какво подкрепят? За какво (или по-скоро против кого) се борят?

Тези смели за някои, цинични за други, момичета отново разбуниха духовете...

На 21.02.2012 от амвона на катедралата „Христос Спасител” в Москва се провежда странно свещенодействие, станало по-късно известно като пънк-молебен „Богородице Путин прогони”(виж видеото).

Акцията е проведена от „Pussy Riot” – определяна като феминистка пънк-група, определяща  се като антиавторитарна, антишовинистка и антикомформистка, пропагандираща свобода на мисленето, приоритет на личността над държавата – все ценности, близки до сърцето на българина. Бидейки доминирана от жени, в идеологията на групата присъства и неизбежната доза феминизъм. 

За да прочетеш цялата публикация, натисни
тук.

За да изгледаш видеото на пънк-молебена, натисни тук. 

 



Но май в Русия тези неща не остават без последствия...

През последните седмици съдебният процес, който се провежда в Русия срещу Pussy Riot, доби международна известност, завличайки след себе си цял поток от мнения, коментари и дори скандали 

За да прочетеш цялата публикация, натисни 
тук.

... а дали последствията да заслужени, всеки сам може да прецени. Някои обаче определено причислиха случващото се с бунтарките като "погазване свободата на словото":

В общи линии тези момичета и ден не трябва да лежат в арести и затвора. Защото това си е тотално погазване на свободата на словото. Изпели протестна песен в църква... А бе ако ме пита човек, не трябва да съществуват тези храмове на сатаната наречени църкви, все сборища на наркомани и психично болни канибали, те тръгнали за светотатства да ми говорят. 


За да прочетеш цялата публикация, натисни 
тук. 

Очевидно обаче смелите рускини бяха подкрепени и от куп известни личности:


След като в защита на Pussy Piot се обявиха  Мадона, Фейт Ноу Мор, Ред Хот Чили Пепърс, Бисти Бойс и т.н. и т.н., че дори и Йоко Оно, след като за 17 август са организирани протести в цял свят – от Лондон до Твер и от Буенос Айрес до Мелбърн, а  процесът надхвърли по скандалност самият акт в „Христос Спасител”, дойде време и за присъдите. 

За да прочетеш цялата публикация, натисни
тук

Протести в цял свят, протест и в България... Май сме "в крак с времето":

Не съм фен на оскверняването на паметници, но продълженито на "В крак с времето"определено ми хареса.  Pussy Riot са руски момичета пънкарки, които ама хич не искат Путин. Според тях той се държи като "супергерой" и те се изправиха срущу него. Наред с героите от Дядо Коледа, Роналд „Макдоналдс“, Супермен и Джокера сега е и Путин.  

За да прочетеш цялата публикация, натисни
тук.












Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: allin
Категория: Други
Прочетен: 16024
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031